
Vaja läheb:
• 800 g mõõkkala
• 800 g kartuleid
• kimp rohelist salatit
• 2 sl thai sweet chilli kastet
• 6 basiilikulehte
• 2 cm tükk ingverit
• 300 ml punast veini
• 2 sl fariinsuhkrut
• 2 sl palsamiäädikat
• 100 ml lihapuljongit
• 1 sl võid
• 1 sidrun
• soola ja musta pipart
• 1 tl kuivatatud rosmariini
• 2 sl õli
Vala potti vein ja keeda seni, kuni kogus on poole võrra vähenenud. Lisa palsamiäädikas. Keeda veel 10 minutit ning tasakaalusta maitsed lihapuljongi, fariinsuhkru, soola ja pipraga. Eemalda pott pliidilt ning vispelda kastmesse või.Pane saumikseri purustamisnõusse või blenderisse thai sweet chilli kaste, õli, basiilik ja kooritud ingver ning püreesta paksuks massiks.Koori ja keeda kartulid. Lõika jahtunud keedukartulid tükkideks ja sega need kuivatatud rosmariini, soola, pipra ja õliga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuldpruuniks.Pese salat ning rebi tükkideks ja sega salatikastmega. Lõika mõõkkala 1,5 cm paksusteks seibideks, maitsesta soola ja pipraga ning grilli mõlemalt poolt umbes 2 minutit. Väldi kala üleküpsetamist. Pärast grillimist määri valminud mõõkkalatükid võiga.
Aseta taldrikule salat, küpsetatud rosmariinikartul, grillitud mõõkkala, kaste ja sidrun ning naudi.Proovi mõõkkala ka teistes toitudes.
Mõõkkala passib kenasti salatitesse, kus kasutusel tugevamaitselised toorained. Pärast küpsetamist ja jahutamist sobib suurepäraselt võileivale.Sobib hästi ka tomatikastmega pastadesse.
Retseptist jagub neljale.
Autor: peakokk
No comments:
Post a Comment